x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliţia sârbă a arestat un migrant care avea un paşaport sirian cu acelaşi nume ca cel descoperit la Paris

Poliţia sârbă a arestat un migrant care avea un paşaport sirian cu acelaşi nume ca cel descoperit la Paris

16 Noi 2015   •   15:59
Poliţia sârbă a arestat un migrant care avea un paşaport sirian cu acelaşi nume ca cel descoperit la Paris

Poliţia sârbă a arestat un migrant aflat în posesia unui paşaport sirian cu acelaşi nume ca cel descoperit la Paris la unul dintre locurile unde au fost comise atacurile teroriste, scrie luni cotidianul Blic, relatează AFP.

'Documentul, care conţinea acelaşi nume şi aceleaşi date, însă cu o fotografie diferită, a fost găsit sâmbătă în centrul de primire de la Presevo şi persoana căreia îi aparţinea a fost reţinută pentru a fi interogată', a precizat ziarul care nu a precizat nicio sursă.

Ministerul de Interne sârb nu a dorit pentru moment să facă declaraţii în legătură cu această informaţie.

Un paşaport sirian, pe numele lui Ahmed al Mohammad, de 25 de ani, a fost găsit pe Stade de France. Un migrant aflat în posesia acestui document a fost înregistrat pe insula greacă Leros pe 3 octombrie. El a depus o cerere de azil în Serbia, la centrul de primire din Presevo (sud) şi i s-a pierdut urma în Croaţia.

Numele lui nu este cunoscut serviciilor antiteroriste franceze. Anchetatorii rămân precauţi cu privire la concluziile care pot fi trase în urma acestei descoperiri: Paşaportul este autentic? Poate a fost furat sau vândut?

Amprentele atacatorului sinucigaş, lângă care a fost găsit paşaportul sirian cu numele lui Ahmad alMohammad, coincid cu cele ale unui bărbat supus unui control în luna octombrie în Grecia.

Potrivit Blic, 'probabil că cei doi au cumpărat, separat, două paşapoarte siriene de la acelaşi falsificator din Turcia'.

×
Subiecte în articol: imigranti atac terorist de la paris