x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Politicieni demisionează pentru că au încălcat restricțiile coronavirus. În Irlanda, nu în România!

Politicieni demisionează pentru că au încălcat restricțiile coronavirus. În Irlanda, nu în România!

de Dan Constantin    |    22 Aug 2020   •   16:21
Politicieni demisionează pentru că au încălcat restricțiile coronavirus. În Irlanda, nu în România!

Ministrul agriculturii din Irlanda și alți politicieni de top au demisionat după ce au încălcat restricțiile impuse de guvern pentru protecția împotriva contaminării Covid 19.Ei au participat la o petrecere care aniversa un club de golf, numărul de participanți depășind limita maxim admisă, de 50 de persoane.Poliția irlandeză a declanșat o anchetă în acest caz puternic mediatizat .

 Scandalul din Irlanda, care a stârnit o puternică reacție a populației față de nesocotirea restricțiilor chiar de către cei care le-au promovat, implică și un comisar european. Hogan, comisarul european pentru comerț, a participat la adunarea respectivă, stând la masa de onoare a evenimentului.

 Problema este acum analizată de Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

 În România ,o petrecere în sediul guvernului, la ziua de naștere a premierului Orban în timpul stării de urgență, la care participanții-miniștri ai cabinetului- nu purtau măști,fumau în spațiul interzis și consumau băuturi alcoolice în instituție publică nu s-a soldat cu demisii ci doar cu câteva scuze comfuze și plata unor amenzi.

 O petrecere de botez organizată la Cluj de europarlamentarul  PNL Rareș Bogdan,  cu depășirea numărului admis de participanți nu s-a soldat cu sancțiuni.

×