x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Polonia redeschide restaurantele şi barurile la exterior şi relaxează obligativitatea purtării măştii

Polonia redeschide restaurantele şi barurile la exterior şi relaxează obligativitatea purtării măştii

16 Mai 2021   •   19:30
Polonia redeschide restaurantele şi barurile la exterior şi relaxează obligativitatea purtării măştii

Polonia le va permite din nou cetăţenilor să ia masa la restaurant în exterior după o interdicţie de peste şase luni, dar clienţii vor putea ocupa numai una la fiecare două mese, informează sâmbătă agenţia PAP, preluată de dpa.

În multe oraşe mari, oamenii au sărbătorit redeschiderea zonelor de exterior ale barurilor şi restaurantelor în cursul nopţii.

"Am vrut să ridicăm paharul la miezul nopţii, urmând exemplul altor ţări europene, pentru a celebra deschiderea după multe luni", a declarat un proprietar de bar din Cracovia. În condiţiile în care vremea a fost caldă, terasele s-au umplut din nou în cursul zilei.

Oamenii nu mai trebuie să poarte măşti în exterior dacă pot păstra o distanţă de cel puţin 1,5 metri faţă de alte persoane în spaţiile publice.

Peste 71.600 de persoane au murit în Polonia de la începerea pandemiei din cauze asociate COVID-19. Potrivit datelor actuale, rata de incidenţă la şapte zile - numărul de noi infecţii la 100.000 de locuitori în ultima săptămână - este de circa 65.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Polonia relaxare