x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pompierii români au predat mănăstirea din Grecia pe care au protejat-o de incendiu

Pompierii români au predat mănăstirea din Grecia pe care au protejat-o de incendiu

26 Aug 2021   •   10:14
Pompierii români au predat mănăstirea din Grecia pe care au protejat-o de incendiu

După zile întregi de luptă cu incendiul din regiunea Vilia, ultimele echipaje ale pompierilor militari români s-au retras în baza de operații. Pompierii români au predat mănăstirea pe care au protejat-o măicuțelor.

După zile întregi de luptă cu incendiul din regiunea Vilia, ultimele echipaje ale pompierilor militari români s-au retras din zona respectivă în baza de operații a modulului român, din localitatea Eleftina.

Obiectivul pe care l-au protejat, zi și noapte, a rămas în siguranță, anunță IGSU.

Mănăstirea Ekklisia Profitis Ilias a fost înconjurată de flăcările uriașe, încă din cursul zilei de luni. Cu toate acestea, a fost salvată de la incendiere și de la distrugere completă.

Mănăstirea, cu toate construcțiile sale (biserică, paraclis, trapeză, pangar, chilii și anexe), a fost predată în siguranță măicuțelor care viețuiesc acolo.

Miercuri seară, salvatorii români au strâns tehnica de intervenție și echipamentele de lucru, și-au luat rămas bun de la gazde și au pornit încolonați către bază.

„Misiunea din zona Mănăstirii s-a încheiat cu bine, iar pompierii militari români sunt pregătiți, în continuare, pentru noi provocări și eventuale misiuni, la care oficialii eleni i-ar solicita să intervină”, este mesajul IGSU.

Mediafax

×
Subiecte în articol: glrecia incendii pompieri