x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Populația din Ucraina este nemulțumită din cauza numărului în creștere al civililor trimiși pe front

Populația din Ucraina este nemulțumită din cauza numărului în creștere al civililor trimiși pe front

23 Iun 2022   •   16:53
Populația din Ucraina este nemulțumită din cauza numărului în creștere al civililor trimiși pe front
Sursa foto: Hepta

Populația din Ucraina este tot mai frustrată din cauza deciziei autorităților care continuă să trimită civili fără experiență pe linia frontului cu Rusia, relatează NBC.

În timp ce numărul morților din Ucraina continuă să crească, membrii familiilor celor care luptă împotriva forțelor ruse sunt supărate că aceștia sunt trimiși pe front deși nu au experiență militară. 

Viktoriia Bilan-Rashchuk are 43 de ani și locuiește în Kiev. Soțul ei a fost trimis în orașul Severodonetsk din estul țării deși nu are pregătire armată. Ea povestește că a strâns bani pentru a trimite diferite echipamente unității soțului ei, bombardată intens de militarii ruși.

Femeia a mai spus că este „pregătită să protesteze" față de situația din țară.

„Guvernul nu face suficient pentru a-i sprijini. Cu cât durează mai mult, cu atât mai mulți oameni se vor supăra", a spus Bilan-Rashchuk pentru NBC.

La începutul acestei luni, președintele Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina pierde în confruntarea militară cu Rusia până la 100 de soldați pe zi.

×
Subiecte în articol: ucraina