x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe postBrexit: Schimbări în politica de imigrație a Marii Britanii

postBrexit: Schimbări în politica de imigrație a Marii Britanii

05 Mai 2021   •   09:21
postBrexit: Schimbări în politica de imigrație a Marii Britanii

Guvernul britanic a aprobat o nouă politică de imigrație bazată pe competențe, prin care vor fi acordate mai ușor vizele de muncă pentru artiști, oameni de știință, muzicieni, arhitecți, scrie AFP. Procedurile vor fi astfel accelerate și simplificate.

Astfel, persoanele care au performanțe profesionale, precum câștigarea unor premii prestigioase, precum Nobel, Oscar, Grammy, Globurile de Aur, Turing, vor fi favorizate dacă vor dori să locuiască în Marea Britanie.

Noul sistem de imigrație este bazat pe puncte și este implementat după Brexit pentru a atrage talentele. Acesta favorizează studiile în defavoarea lucrătorilor slab calificați. Contează îndeosebi calificarea profesională, limba engleză și resursele financiare.

"Câştigătorii acestor premii au atins apogeul carierei lor şi au multe de oferit Regatului Unit. Aceste schimbări importante le vor oferi libertatea de a veni şi de a lucra în domeniile noastre de excelenţă, ale artelor, ştiinţelor, muzicii şi filmului", spune ministrul de Interne, Priti Patel.

De la 1 ianuarie 2020, cetățenii UE au nevoie de viză de muncă pentru a lucra pe teritoriul Marii Britanii.

×
Subiecte în articol: postbrexit vize de munca