x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MISTERUL CODURILOR de bare vizibile pe Google Earth a fost dezvăluit

MISTERUL CODURILOR de bare vizibile pe Google Earth a fost dezvăluit

19 Feb 2013   •   11:05
MISTERUL CODURILOR de bare vizibile pe Google Earth a fost dezvăluit
Mai multe forme misteriose, lungi de zeci de metri, asemănătoare codurilor de bare, au fost descoperite cu ajutorul imaginilor de pe Google Earth.

Astfel, deşi pasionaţii de mistere se aşteptau la explicaţii SF precum extraterestrii sau nave spaţiale misterioase, aceste coduri erau folosite pentru a calibra sateliţii sau alte obiecte lansate în spaţiu. Armata Americana a recurs la astfel de metode încă de la jumatatea secolului trecut, din perioada Războiului Rece.

Un grup de cercetători au descoperit aceste construcţii misterioase, cu ajutorul Google Earth, ajungând la concluzia că armata Americană împreună cu NASA au dezvoltat acest sistem inedit.

Potrivit Daily Mail, tiparul, denumit 5:1 sau Tri-bat Array, este similar cu cel folosit pentru determinarea rezoluţiei camerelor de fotografiat, al telescoapelor sau al microscoapelor. Ţinta funcţionează asemei unui tabel folosit de un doctor oftamolog în cabinetul său, pentru a determina cât de afectaţi sunt ochii unui pacient.

Numarul total al acestor construcţii este necunoscut, majoritatea fiind amplasate în apropierea bazelor militare şi a bazelor NASA.

×