x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe PREMIERĂ după 14 ani, pe piaţa chineză. Ce vor să vândă Microsoft, Nintendo şi Sony

PREMIERĂ după 14 ani, pe piaţa chineză. Ce vor să vândă Microsoft, Nintendo şi Sony

07 Ian 2014   •   15:51
PREMIERĂ după 14 ani, pe piaţa chineză. Ce vor să vândă Microsoft, Nintendo şi Sony

Consiliul de Stat al Chinei a luat decizia de a ridica temporar restricţia privind comercializarea consolelor de jocuri video produse în străinătate, care nu au putut fi vândute în această ţară în ultimii 14 ani.

Această decizie le permite "companiilor cu investiţii străine" să fabrice console de jocuri în zona liberă de comerţ din Shanghai şi să le vândă în China după inspecţia unor departamente culturale, potrivit unui comunicat publicat de guvernul chinez pe site-ul oficial, relatează businessinsider.com, citat de Mediafax. Astfel, companii-gigant precum Sony Corp, Microsoft Corp şi Nintendo Co Ltd vor avea acces la o piaţă de aproximativ 14 miliarde de dolari.

Consiliul de Stat al Chinei nu a menţionat nici cât va dura suspendarea restricţiei, nici care sunt condiţiile de acceptare a produselor unei companii de investiţie străină. De asemenea, oficiali ai guvernului nu s-au arătat disponibili imediat pentru a clarifica hotărârea.

China a interzis consolele de jocuri video în 2000, motivând prin efectele lor adverse asupra sănătăţii mentale a tinerilor.

×