x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe PREMIERĂ ÎN MEXIC. Ce decizie au luat autorităţile în legătură cu permisul de conducere pentru şoferi

PREMIERĂ ÎN MEXIC. Ce decizie au luat autorităţile în legătură cu permisul de conducere pentru şoferi

16 Iul 2014   •   08:49
PREMIERĂ ÎN MEXIC. Ce decizie au luat autorităţile în legătură cu permisul de conducere pentru şoferi

Locuitorii oraşului Mexico vor trebui în curând, pentru prima oară, să treacă printr-un examen pentru a-şi obţine permisul de conducere, în condiţiile în care până în prezent le era suficient să îndeplinească o simplă formalitate administrativă, relatează AFP, conform Agerpres.

Cu nouă milioane de locuitori şi peste patru milioane de vehicule în circulaţie în capitala mexicană, autorităţile vor cere ca până la sfârşitul anului noii conducători auto să treacă prin examinări ale cunoştinţelor de conducere şi ale vederii, cu probe atât practice, cât şi teoretice, cerute anterior doar minorilor între 15-17 ani.

Pentru a obţine un permis de conducere, în prezent unei persoane persoane majore îi este suficient să prezinte un act de identitate, un document care îi atestă domiciliul şi să plătească echivalentul a 40 de euro. Întreaga procedură nu durează mai mult de 15 minute.

Această practică va fi sistată până în decembrie potrivit noii 'Legi a mobilităţii oraşului Mexico', promulgată luni de primarul metropolei Miguel Angel Mancera (de stânga), aliniindu-se astfel altor state ale Mexicului şi celor mai multe ţări ale lumii.

'Măsura va conferi permisului valoarea pe care o are ca document oficial', a indicat presei secretarul transporturilor din Mexico, Rufino Tovar.

Noua legislaţie prevede, de asemenea, suspendarea permisului după două conduceri în stare de ebrietate în decurs de un an.

Accidentele rutiere s-au soldat cu 17.000 de morţi în Mexic în 2013, potrivit unei statistici locale.

×
Subiecte în articol: permis de conducere mexico examen auto