x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul francez prezintă PARLAMENTULUI PLANUL COVID-19. La noi, ORBAN: PARLAMENTUL NU EXISTĂ!!

Premierul francez prezintă PARLAMENTULUI PLANUL COVID-19. La noi, ORBAN: PARLAMENTUL NU EXISTĂ!!

de Dan Constantin    |    26 Apr 2020   •   16:18
Premierul francez prezintă PARLAMENTULUI PLANUL COVID-19. La noi, ORBAN: PARLAMENTUL NU EXISTĂ!!

Numărul de decese înregistrate pe plan mondial a depășit 200 000 de victime. Duminică erau contabilizate, 202994 de decese după ce China anunța, în decembrie 2109 primele victime care fuseseră infectate cu coronavirus.

 Franța, una din țările europene cele mai puternic lovită de pandemie, are 22 614 decese , dar numărul pacienților internați în terapie intensivă este în continuă scădere de 17 zile consecutiv. 

Ca atare se pregătesc măsurile pentru o ridicare a restricțiilor impuse de protecția sanitară, anunțate din 11 mai. Marți, premierul francez va prezenta Parlamentului pachetul de măsuri generale pentru ridicarea restricțiilor. Sunt dezbateri intense privind data și modalitatea de reluare  a cursurilor în învățământ.

În România însă Guvernul eludează o hotărâre a Parlamentului de a prezenta săptămânal măsurile luate în cadrul acțiunilor privind protecția populației și de sprijinire a economiei. Premierul Ludovic Orban a făcut o declarație stupefiantă pentru a motiva refuzul: PARLAMENTUL NU EXISTĂ!

×