x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul israelian Benjamin Netanyahu a ajuns de urgență la spital

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a ajuns de urgență la spital

de Redacția Jurnalul    |    15 Iul 2023   •   19:20
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a ajuns de urgență la spital
Sursa foto: Hepta

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a ajuns de urgență la spital.

El a fost supus unor controale medicale care au stabilit că starea sănătății sale este bună, a anunțat biroul său, citat de Reuters.

Netanyahu are 73 de ani și s-a plâns de dureri în piept însă era pe deplin conștient în drum spre Spitalul Sheba din orașul Tel Hashomer, potrivit postului de televiziune israelian Channel 12.

Localiatea Tel Hashomer este aproape de orașul de coastă Caesarea, unde premierul are o reședință privată.

Într-o scurtă declarație, biroul acestuia a confirmat că acesta se află la Sheba, că este în stare bună și este supus unei evaluări medicale.

Presa israeliană notează că premierul nu a fost sedat, nefiind necesară nicio procedură de transfer a puterii.

Benjamin Netanyahu, internat în spital, spune că se simte „foarte bine”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că „se simte foarte bine”, după ce a fost internat în spital pentru ceea ce medicii au stabilit că este probabil o deshidratare, scrie The Guardian.

Într-o înregistrare video făcută la câteva ore după ce a fost internat, Netanyahu a explicat că a stat vineri la soare fără pălărie și fără apă. „Nu a fost o idee bună”, a spus el.

„Mulțumesc lui Dumnezeu, mă simt foarte bine”, a adăugat el, mulțumind echipei medicale și publicului pentru mesajele de susținere. El a spus că are „o singură rugăminte”: ca oamenii să bea apă și să acționeze în siguranță în zilele călduroase.

Într-o declarație comună cu spitalul, biroul premierului a precizat că Netanyahu a vizitat vineri Marea Galileii, un loc de vacanță popular în nordul Israelului. Țara se află în mijlocul unui val de căldură.

Potrivit comunicatului, Netanyahu a început să simtă sâmbătă „amețeli ușoare”, iar medicul său i-a recomandat să meargă la spitalul Sheba, în apropiere de orașul Tel Aviv.

„Testele preliminare au ieșit normale și nu a fost găsit nimic anormal”, se arată în comunicat. „Evaluarea inițială este de deshidratare”.

Conform documentului, medicii i-au recomandat să rămână în spital pentru teste suplimentare.

×
Subiecte în articol: benjamin netanyahu spital