x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul rus ordonă guvernului să elaboreze un răspuns la sancțiunile americane

Premierul rus ordonă guvernului să elaboreze un răspuns la sancțiunile americane

09 Apr 2018   •   14:51
Premierul rus ordonă guvernului să elaboreze un răspuns la sancțiunile americane

Premierul rus Dmitri Medvedev a ordonat luni guvernului să elaboreze contramăsuri după ce SUA au impus vineri noi sancţiuni Moscovei, a relatat agenţia Interfax, citată de Reuters. 

Medvedev a calificat drept inacceptabile şi ilegitime noile sancţiuni americane şi a adăugat că Rusia îşi rezervă dreptul să răspundă, potrivit Interfax. 

Medvedev a mai cerut guvernului să pună la punct un plan pentru a sprijini entităţile aflate pe lista de sancţiuni a SUA. 

Totodată, Kremlinul a anunţat luni că îşi va coordona acţiunile cu cele ale guvernului rus cu privire la măsurile menite să atenueze efectul noilor sancţiuni americane, menţionând că nu se va grăbi cu decizia privind impunerea de contramăsuri. 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, le-a declarat reporterilor prin videoconferinţă că Kremlinul studiază cu atenţie impactul asupra pieţelor ruseşti a sancţiunilor impuse vineri de Washington. Peskov a mai menţionat că aceste sancţiuni sunt "scandaloase din punct de vedere al legalităţii şi că nu respectă nicio normă". 

SUA au impus vineri sancţiuni majore împotriva oamenilor de afaceri, companiilor şi oficialităţilor guvernamentale din Rusia, afectând aliaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin. Este una dintre cele mai agresive măsuri luate de Washington pentru a pedepsi Rusia pentru presupusa sa implicare în scrutinul prezidenţial din SUA din 2016 şi pentru alte "activităţi maligne".

AGERPRES

×