x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premiul Nobel pentru Pace 2024: speculații pe fondul conflictelor globale

Premiul Nobel pentru Pace 2024: speculații pe fondul conflictelor globale

de Redacția Jurnalul    |    07 Oct 2024   •   14:30
Premiul Nobel pentru Pace 2024: speculații pe fondul conflictelor globale
Sursa foto: Hepta

Premiul Nobel pentru Pace 2024 va fi anunțat pe 11 octombrie, dar anul acesta va fi un pic diferit, în contextul conflictelor globale, scrie TF1 Info.

Premiul Nobel pentru Pace din 2024 va fi anunțat la Oslo pe 11 octombrie, iar speculațiile continuă să se intensifice, pe fondul războaielor din Ucraina și Gaza. Deși disidentul rus Alexei Navalnîi a fost considerat favorit, acesta nu este eligibil, fiind decedat.

Mai mult, președintele ucrainean Volodimir Zelenski are șanse reduse de a câștiga, având în vedere că este liderul unei națiuni implicate într-un conflict activ.

Potrivit analistului Henrik Urdal, director al Institutului de Cercetare pentru Pace din Oslo, Premiul Nobel din acest an ar putea fi acordat agenților umanitari care ajută civilii afectați de conflictele globale.

O potențială candidatură controversată este cea a Agenției ONU pentru Refugiații Palestinieni (UNRWA), care joacă un rol esențial în sprijinirea civililor din Gaza, dar este criticată de Israel din cauza acuzațiilor legate de atacurile din 2023.

Printre cei menționați se află și secretarul general al ONU, António Guterres, dar și activista de mediu Greta Thunberg.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: premiul nobel pace 2024 conflicte globale