x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Întâlnire de gradul zero: Președintele Chinei îl primește pe Bill Gates la Beijing

Întâlnire de gradul zero: Președintele Chinei îl primește pe Bill Gates la Beijing

de Redacția Jurnalul    |    16 Iun 2023   •   10:30
Întâlnire de gradul zero: Președintele Chinei îl primește pe Bill Gates la Beijing

Președintele Chinei Xi Jinping se va întâlni vineri la Beijing cu Bill Gates, a anunțat presa de stat chineză, citată de Reuters.

Întâlnirea va fi prima pe care Xi Jinping o va avea cu un antreprenor străin în ultimii ani. El nu a mai călătorit în străinătate timp de aproape trei ani, deoarece China și-a închis granițele în timpul pandemiei.

De la sosirea la Beijing pentru prima dată din 2019, miercuri, cofondatorul Microsoft Bill Gates a ținut un discurs la Global Health Drug Discovery Institute despre necesitatea de a folosi tehnologia pentru a rezolva provocările globale în domeniul sănătății.

Fundația Bill & Melinda Gates și autoritățile din Beijing s-au angajat să ofere fiecare câte 50 de milioane de dolari pentru a consolida capacitatea de cercetare a institutului.

Gates s-a retras din consiliul de administrație al Microsoft în 2020 pentru a se concentra pe lucrări filantropice legate de sănătatea globală, educație și schimbări climatice.

Ultima întâlnire raportată între Xi Jinping și Gates a avut loc în 2015, în marja forumului Boao din provincia Hainan. La începutul anului 2020, Xi Jinping i-a scris o scrisoare lui Gates în care îi mulțumea acestuia și Fundației Bill și Melinda Gates pentru că a promis asistență pentru China, inclusiv 5 milioane de dolari pentru lupta țării împotriva COVID-19.

Mai mulți directori executivi străini au vizitat China de la redeschiderea acesteia la începutul acestui an, dar majoritatea s-au întâlnit în principal cu miniștrii guvernului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: xi jinping bill gates