x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Ciprului şi şeful Băncii Centrale ameninţaţi cu moartea

Preşedintele Ciprului şi şeful Băncii Centrale ameninţaţi cu moartea

05 Apr 2013   •   14:20
Preşedintele Ciprului şi şeful Băncii Centrale ameninţaţi cu moartea
Sursa foto: Flickr - EPP

Preşedintele Ciprului, Nicos Anastasiades, şi şeful Băncii Centrale, Panicos Demetriades, au primit ameninţări cu moartea pentru impozitarea depunerilor bancare de peste 100.000 de euro în cele mai mari două bănci din insulă, relatează canalul de televiziune Sigma, care citează un mesaj primit de ziarul Politis, semnat de un 'grup de salvare a conturilor'.

'Vă avertizăm că nu este o cacealma. Vom începe cu nepoţii voştri, iar apoi ne vom ocupa de copii, iar pe voi vă vom lăsa la urmă, ca să simţiţi aceeaşi durere pe care o resimţim noi', se afirmă în mesajul de ameninţare, în care se afirmă că grupul de 'răzbunători' nu aparţine niciunui partid politic sau organizaţii. 'Jurăm că veţi muri', se mai spune în scrisorile de ameninţare, care cer stoparea de îndată a impozitării depunerilor bancare.

Potrivit aceluiaşi text, 'grupul nostru acţionează pe întreg teritoriul Ciprului şi îi va pedepsi pe toţi cei care au adus ţara la actuala situaţie'.

Redacţia de la Politis a predat mesajul poliţiei, care a declanşat deja o investigaţie.

Nu este prima oară când guvernatorul Băncii Centrale din Cipru este ameninţat cu moartea. El şi-a trimis deja soţia şi copii în străinătate, chiar dacă a fost nevoit să-i retragă de la şcoală.

×