x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Președintele Germaniei AVERTIZEAZĂ asupra efectelor economice ale războiului din Ucraina

Președintele Germaniei AVERTIZEAZĂ asupra efectelor economice ale războiului din Ucraina

27 Mar 2022   •   22:00
Președintele Germaniei AVERTIZEAZĂ asupra efectelor economice ale războiului din Ucraina
Sursa foto: Frank-Walter Steinmeier/a3

Preşedintele german, Frank-Walter Steinmeier, a reiterat deplina solidaritate a ţării sale faţă de Ucraina, dar şi-a avertizat conaţionalii că ''vremurile grele'' şi consecinţele economice ale invaziei ruse în Ucraina ''sunt abia la început'', scrie EFE.

''Vor veni zile grele. Şi trebuie să fim dispuşi să le înfruntăm dacă nu dorim ca solidaritatea să rămână doar vorbe. Şi purul adevăr este că ce este mai greu încă nu a venit'', a spus Steinmeier într-un discurs premergător unui concert de sprijin pentru Ucraina desfăşurat la palatul prezidenţial Bellevue''', a spus acesta înaintea unui concert de solidaritate cu Ucraina de la palatul prezidenţial Bellevue.

Germania importă din Rusia peste 40% din necesarul de gaze naturale și vrea să-și reducă dependența energetică.

Însă ministrul Economiei, Robert Habeck, a avertizat că acest proces va fi lung și nu poate impune embargou asupra importurilor de energie din Rusia. 

SUA a anunțat că va livra UE mai mult gaz lichefiat, ajungând la 50 de miliarde de metri cubi pe an. Cu toate astea, nu sunt suficienți pentru că blocul comunitar importă circa 155 de miliarde de metri cubi de gaze naturale anual din Rusia. Mai mult, achiziția de gaz lichefiat este mai scumpă. 

 

×
Subiecte în articol: germania ucraina Rusia