x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Președintele Moldovei discută cu oficialii ruși despre vaccinul Sputnik V

Președintele Moldovei discută cu oficialii ruși despre vaccinul Sputnik V

25 Mar 2021   •   22:10
Președintele Moldovei discută cu oficialii ruși despre vaccinul Sputnik V
Sursa foto: Hepta

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit, joi, cu ambasadorul Federației Ruse, și a discutat despre situația epidemiologică din cele două țări, precum și despre acces rapid la vaccinul Sputnik V.

„Am discutat despre situația epidemiologică și evoluțiile din țara noastră. Subiectul prioritar acum este asigurarea accesului la vaccin eficient de cât mai multe tipuri pentru cetățenii noștri. Am accentuat, din nou, ca și în celelalte discuții avute, că ne dorim să obținem ajutor din partea Federației Ruse pentru acces mai rapid la vaccinul Sputnik V, având în vedere necesitatea de a accelera procesul de vaccinare”, spune Maia Sandu.

Președintele Republicii Moldova precizează că asigurarea accesului populației la vaccin anti-Covid-19 face ca șansa revenirii la normalitate și salvarea vieților celor dragi să fie mult mai aproape.

De asemenea, Maia Sandu a discutat și cu directorul general al Uniunii Industrial-Financiare Ruse, Stanislav Pughinskii, și cu reprezentantul comercial al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Vladislav Darvai, în special despre intensificarea relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și Federația Rusă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: maia sandu vaccin