x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele palestinian a cerut o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU

Preşedintele palestinian a cerut o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU

28 Oct 2014   •   08:17
Preşedintele palestinian a cerut o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a anunţat luni că a cerut o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU asupra violenţelor din Ierusalimul de Est şi 'agresiunilor' israeliene pe Esplanada Moscheilor, informează AFP, citată de Agerpres. Ierusalimul de Est, unde palestinienii doresc să fie capitala statului la care aspiră, se confruntă din vară cu tensiuni în creştere devenite aproape zilnice.

După ce un palestinian din Ierusalimul de Est a intrat miercurea trecută cu maşina sa într-o staţie de tramvai, violenţele, latente în ultimele luni, s-au intensificat în Oraşul Sfânt. Mii de poliţişti şi soldaţi au fost desfăşuraţi în cartierele palestiniene unde de cinci zile au loc ciocniri sporadice ziua şi noaptea.

Esplanada Moscheilor, al treilea loc sfânt al islamului, se află în centrul tuturor tensiunilor la Ierusalim, palestinienii denunţând ca provocări vizitele tot mai frecvente ale evreilor la sit, de asemenea loc sacru al iudaismului. Ciocniri au loc acolo regulat între palestinieni şi poliţişti israelieni.

×