x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Trump a semnat ordinul de construire a unui zid la graniţa dintre SUA şi Mexic

Preşedintele Trump a semnat ordinul de construire a unui zid la graniţa dintre SUA şi Mexic

25 Ian 2017   •   22:55
Preşedintele Trump a semnat ordinul de construire a unui zid la graniţa dintre SUA şi Mexic

Preşedintele american Donald Trump a semnat miercuri directivele pentru construcţia unui zid la graniţa Statelor Unite cu Mexicul, informează Reuters. Şeful Casei Albe a decis şi măsuri împotriva oraşelor care adăpostesc imigranţi ilegali.

În timpul unei vizite la Departamentul pentru Securitate Internă, Trump a semnat două ordine executive. Unul dintre acestea se referă la zidul de-a lungul celor aproximativ 3200 de kilometri de graniţă cu Mexicul, iar celălalt taie finanţarea federală pentru municipalităţile şi statele aşa-numite "sanctuare" pentru imigranţi. În astfel de oraşe - de exemplu, în San Francisco - oficialităţile locale, adesea democrate, refuză să coopereze cu cele federale în acţiunile împotriva imigranţilor.

"Americanii nu vor mai fi obligaţi să subvenţioneze nerespectarea legilor noastre", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer.

Într-un interviu difuzat vineri de televiziunea ABC News, Trump afirmase că lucrările la zidul de la frontieră vor începe în următoarele şase luni, iar planificarea acestora imediat. El a reafirmat că Mexicul va rambursa Statelor Unite "sută la sută" din costuri.

În următoarele zile, preşedintele urmează probabil să ia şi alte decizii în vederea limitării imigraţiei ilegale, anunţă Reuters. Printre acestea s-ar putea număra restricţionarea primirii de refugiaţi şi blocarea acordării vizelor pentru cetăţenii din mai multe ţări cu populaţie majoritar musulmană din Orientul Mijlociu şi nordul Africii, printre care Siria, Sudan, Somalia, Irak, Iran, Libia şi Yemen.

Sursa - AGERPRES

×