x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Președintele Turciei a dat mâna cu omologul egiptean, la Campionatul Mondial din Qatar

Președintele Turciei a dat mâna cu omologul egiptean, la Campionatul Mondial din Qatar

20 Noi 2022   •   21:00
Președintele Turciei a dat mâna cu omologul egiptean, la Campionatul Mondial din Qatar
Sursa foto: Twitter

Președintele turc Tayyip Erdogan a dat mâna cu omologul său egiptean Abdel Fattah el-Sisi, duminică, la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar, se arată într-o fotografie a administrației prezidențiale turce.

Agenția turcă de stat Anadolu a declarat că Erdogan s-a întâlnit pentru scurt timp, a dat mâna și a discutat cu Sisi și cu alți lideri, inclusiv cu președintele palestinian Mahmoud Abbas și cu regele Abdullah al Iordaniei.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea președinției egiptene în legătură cu această întâlnire.

Legăturile Ankarei cu Cairo au fost tensionate de când Sisi, pe atunci șef al armatei egiptene, a condus în 2013 înlăturarea lui Mohamed Mursi, din Frăția Musulmană, care a fost puternic susținut de Erdogan.

Cele două țări au început anul trecut consultări între înalți oficiali ai Ministerului de Externe, pe fondul unui efort al Turciei de a atenua tensiunile cu Egiptul, Emiratele Arabe Unite, Israelul și Arabia Saudită.

Oficialii egipteni și-au exprimat prudența cu privire la orice apropiere, deși Erdogan a declarat în iulie că nu există niciun motiv pentru care să nu aibă loc discuții la nivel înalt.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×