x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Uber a demisionat

Preşedintele Uber a demisionat

20 Mar 2017   •   16:09
Preşedintele Uber a demisionat

Preşedintele Uber, Jeff Jones, a demisionat la mai puţin de şase luni de la preluarea funcţiei în cadrul serviciului de rezervări de automobile, după multiple scandaluri, inclusiv acuzaţii de hărţuire sexuală, transmit DPA şi BBC. "Convingerile mele şi modul de abordare a poziţiei de lider au fost incompatibile cu ceea ce am experimentat la Uber", a afirmat Jeff Jones, pentru site-ul Recode. 

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat, pentru BBC, că demisia a fost "complet neaşteptată", deşi Jeff Jones era nemulţumit că firma a angajat un nou director operaţional, iar el nu a fost printre candidaţi. Dar, conform Recode, Jones a plecat din cauza incapacităţii Uber de a rezolva problema sexismului şi a hărţuirii sexuale. "Vrem să-i mulţumim lui Jeff pentru cele şase luni petrecute la companie şi îi urăm toate cele bune", se arată în comunicatul Uber. 

Anul acesta, Uber a avut de suferit de pe urma unor scandaluri, cele mai serioase fiind cele referitoare la acuzaţiile de hărţuire sexuală în firmă. După ce a fost filmat în timp ce se certa cu un şofer din cauza scăderii ratelor dobânzilor, cofondatorul şi directorul general al Uber, Travis Kalanick, a recunoscut că are nevoie de ajutor în conducerea companiei. Luna aceasta, el a anunţat că firma caută un nou director operaţional. 

Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii, iar din februarie 2015 este prezentă şi în România, la Bucureşti, cu trei servicii: uberX, UberSELECT şi Uber Child Seat, adaugă Agerpres.

×
Subiecte în articol: uber