x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primarul din Cannes interzice costumul de baie islamic (burkini) pe plajă

Primarul din Cannes interzice costumul de baie islamic (burkini) pe plajă

15 Aug 2016   •   21:50
Primarul din Cannes interzice costumul de baie islamic (burkini) pe plajă

Primăria din Cannes (sud-estul Franţei) a anunţat joi că a interzis prin ordin municipal purtarea pe plajă a costumului de baie islamic (burkini), care acoperă în întregime corpul. Ordinul semnat în 28 iulie de primarul David Lisnard prevede că "accesul pe plaje şi în apă este interzis oricărei persoane care nu are o ţinută corectă, care să respecte bunele moravuri şi laicitatea, regulile de igienă şi de securitate a intrării în apă pe domeniul public maritim", relatează vineri AFP.

Potrivit ordinului primarului, "o ţinută de plajă care afişează ostentativ o apartenenţă religioasă, în contextul în care Franţa şi locurile de cult religios sunt în prezent ţinta unor atacuri teroriste, poate crea riscuri şi tulburări ale ordinii publice care trebuie prevenite".

Un atentat revendicat de gruparea Stat Islamic s-a soldat cu 85 de morţi în 14 iulie la Nisa, oraş aflat la circa 30 de kilometri distanţă de Cannes, iar un preot a fost asasinat în 26 iulie în nord-vestul Franţei de doi tineri care făcuseră jurământ de credinţă ISIS.

Burkini este purtat de femei care vor să se conformeze prescripţiilor de pudoare impuse de o concepţie strictă a islamului. Legea franceză interzice portul vălului integral în spaţiul public. În schimb nu este interzis portul de însemne religioase.AGERPRES

×
Subiecte în articol: burkini