x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primarul New York-ului, AMENINŢAT prin scrisori ce conţineau RICINĂ

Primarul New York-ului, AMENINŢAT prin scrisori ce conţineau RICINĂ

30 Mai 2013   •   09:21
Primarul New York-ului, AMENINŢAT prin scrisori ce conţineau RICINĂ

Două scrisori ce conţineau ameninţări la adresa primarului New York-ului, Michael Bloomberg, dintre care una îi era adresată lui, iar alta unui lobbyist care lucrează la campania sa de control al armelor, conţineau ricină, anunţă New York Times, citat de Mediafax. Prima scrisoare a fost deschisă la un centru poştal din Lower Manhattan, vineri, a precizat poliţia. Deşi personalul acestui centru nu pare să se fi îmbolnăvit, câţiva poliţişti care au intrat în contact cu conţinutul scrisorii "au prezentat unele simptome uşoare în ziua următoare, inclusiv diaree" şi sunt trataţi în spital, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din New York, Paul Browne.

Cea de-a doua scrisoare, care a fost deschisă duminică la Washington, îi era aresată lui Mark Glaze, directorul grupului Primarul împotriva armelor ilegale, finanţat şi sprijinit de Bloomberg, au declarat oficialii. Cel care a deschis scrisoarea a fost Glaze, a declarat un oficial. Nimeni nu a fost însă rănit, a precizat Browne.

Conţinutul scrisorilor era identic, referindu-se la dezbaterea privind reglementarea armelor şi proferau ameninţări la adresa primarului Bloomberg, a declarat Browne.

Ambele scrisori au ştampila poştală de Louisiana, a declarat un oficial sub acoperirea anonimatului.

Scrisorile conţineau "o substanţă uleioasă roz, portocalie", a adăugat Browne, care a fost identificată drept ricină, miercuri, de National Bioforensic Analysis Center din Maryland.

Browne a afirmat că poliţia investighează cazul împreună cu FBI.

×