x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primarul orașului Mariupol anunță că a fost descoperită o nouă groapă comună

Primarul orașului Mariupol anunță că a fost descoperită o nouă groapă comună

26 Apr 2022   •   14:55
Primarul orașului Mariupol anunță că a fost descoperită o nouă groapă comună
Sursa foto: Hepta

A fost descoperită a treia groapă comună în apropiere de Mariupol, anunță primarul orașului, Vadim Boichenko. El acuză forțele ruse că obligă localnicii să sape gropi în schimbul alimentelor, spune acesta, citat de CNN.

Pe lângă gropile comune din satele Manhush și Vînohradne, „vedem că mai există încă una", a spus Vadim Boichenko. Noi imagini din satelit au arătat o groapă comună în satul Starîi Krîm, potrivit canalului Telegram.

Imaginile arată gropi săpate pe teritoriul cimitirului vechi din Crimeea, a anunțat primăria orașului. Acestea au apărut pe 24 martie, după ce satul a fost ocupat de ruși, și aveau o lungime de aproximativ 60-70 de metri.

Până la 7 aprilie, conform noilor imagini, o parte din gropi au fost acoperite, a precizat consiliul, iar zona de înhumare a crescut. „Noi gropi au fost înregistrate pe 24 aprilie. Lungimea gropii comune a crescut la mai mult de 200 de metri".

Boichenko a acuzat forțele ruse că au implicat populația locală în înmormântări în masă în schimbul hranei. „Ei ne-au spus că trebuie să muncească ore întregi pentru a avea mâncare și apă. Acum nu există suficient ajutor umanitar în Mariupol, așa că oamenii sunt forțați să facă acest lucru", a declarat el pe Telegram.

CNN nu a putut confirma versiunea autorităților legate de gropile comune.

Boichenko a reiterat ideea conform căreia aproximativ 20.000 de locuitori din Mariupol au murit de la începutul invaziei.

„Situația din Mariupol rămâne extrem de dificilă. Artileria inamică bombardează fărtăreața noastră, Azovstal, combinat siderurgic în care sunt adăpostite trupe ucrainene și civili. Sunt femei și copii înăuntru. Este nevoie de încetarea focului pentru a începe evacuarea. Din păcate, nu există o încetare a focului. Oamenii rămân fără mâncare, aproape că nu mai există apă potabilă. Aceasta este o catastrofă umanitară", a spus Boichenko.

 

       

×
Subiecte în articol: mariupol