x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primele doze din vaccinul Pfizer/BioNTech anti-COVID-19 au început să ajungă în mai multe ţări europene

Primele doze din vaccinul Pfizer/BioNTech anti-COVID-19 au început să ajungă în mai multe ţări europene

26 Dec 2020   •   21:30
Primele doze din vaccinul Pfizer/BioNTech anti-COVID-19 au început să ajungă în mai multe ţări europene

Primele doze din vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de companiile Pfizer (SUA) şi BioNTech (Germania) au ajuns sâmbătă, cu puţin timp înainte de ora 7:00, la farmacia centrală din reţeaua sanitară Assistance Publique-Hôpital de Paris (AP-HP).


Vaccinarea va începe duminică în Franţa - unde peste 62.000 de persoane au murit după ce au fost infectate cu noul coronavirus - la fel ca în mai multe ţări din Uniunea Europeană. Primele doze vor fi administrate în două unităţi de asistenţă pentru persoane vârstnice, la Sevran şi Dijon, scrie Agerpres

Lansarea campaniei de vaccinare este aşteptată cu nerăbdare în Franţa, unde a fost detectat vineri un prim caz de contaminare cu noua tulpină COVID-19 depistată iniţial în Regatul Unit.

Campania de vaccinare în Franţa pentru cele 7.000 de unităţi de asistenţă pentru persoane vârstnice, dar şi pentru îngrijitorii acestora, care prezintă riscul de a dezvolta forme grave de COVID-19, va debuta pe scară largă la începutul anului 2021, notează AFP.

Primele doze din vaccinul Pfizer/BioNTech împotriva noului coronavirus au ajuns la destinaţie şi în capitala Italiei, Roma, sub escortă militară, relatează DPA.

Transportul a sosit vineri seara târziu, într-o cazarmă Carabinieri din nordul Romei, a confirmat sâmbătă dimineaţă Ministerul Apărării.

 

×
Subiecte în articol: vaccin pfizer