x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primele 10 victime, dintre cei 71 de imigranţi găsiţi morţi într-un camion în Austria, identificate!

Primele 10 victime, dintre cei 71 de imigranţi găsiţi morţi într-un camion în Austria, identificate!

23 Sep 2015   •   21:41
Primele 10 victime, dintre cei 71 de imigranţi găsiţi morţi într-un camion în Austria, identificate!

Cel puţin 10 irakieni adulţi se numărau printre cei 71 de imigranţi găsiţi morţi în luna august într-o camionetă pe o autostradă din Austria, a anunţat miercuri poliţia austriacă, potrivit DPA.

La aproape o lună după ce au murit sufocaţi în camioneta unde fuseseră blocaţi, cei nouă bărbaţi şi o femeie din Irak sunt primele victime identificate.

Citește și Zeci de refugiaţi şi-au găsit sfârşitul într-un camion frigorific

Confirmarea altor identităţi este aşteptată în curând, în contextul în care rudele au oferit informaţii preţioase, a declarat, pentru DPA, purtătorul de cuvânt al poliţiei, Gerald Gangl.

El a adăugat că ar putea trece săptămâni sau chiar luni înainte ca toate numele să fie cunoscute. "Trebuie să ţinem cont că trebuie să obţinem mostre de ADN din ţări precum Afganistan", a spus Gangl, explicând de ce acest proces va fi unul de durată.

Citește șiZecile de imigranți din camionul din Austria ar fi decedat înainte de a intra pe teritoriul acestui stat

Multe persoane au oferit informaţii sunând la o linie specială creată de poliţia austriacă după găsirea camionetei abandonate, la 27 august, pe o autostradă din apropiere de Parndorf, nu departe de graniţa Austriei cu Ungaria.

"Mulţi dintre ei au spus că au pierdut contactul cu rudele lor în acea zi", a spus Pangl.

Citește și Poliția ungară a arestat trei indivizi, presupuși a fi împlicați în moarte celor 71 de refugiați

Unele dintre rude au efectuat drumuri lungi în ţările lor de origine pentru a oferi mostre de ADN autorităţilor, care le trimit apoi în Austria, în timp ce altele au mers în Austria pentru a se întâlni cu anchetatorii, potrivit lui Gangl.

Potrivit medicilor legişti, imigranţii s-au sufocat la jumătate de oră după ce camioneta şi-a început drumul din capitala ungară Budapesta şi erau deja morţi când vehiculul a intrat în Austria.

Citește și Trei copii în stare critică, descoperiţi într-un camion cu refugiaţi, în apropiere de graniţa cu Germania

Şase persoane au fost reţinute în legătură cu acest caz: cinci persoane se află în arest în Ungaria, iar un alt bărbat este închis în Bulgaria.

Sursa: Agerpres

×