x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primul weekend cu restricţii în Turcia. Infectările și decesele au atins un nivel record

Primul weekend cu restricţii în Turcia. Infectările și decesele au atins un nivel record

05 Dec 2020   •   16:18
Primul weekend cu restricţii în Turcia. Infectările și decesele au atins un nivel record

Turcia a intrat în primul său lockdown complet de weekend, după ce infecțiile cu noul coronavirus și decesele au atins, în ultimele zile, noi recorduri.

Conform Reuters, țara de 83 de milioane de locuitori a înregistrat vineri 32.736 de noi contaminări, cel mai mare număr de la începutul pandemiei.

Numărul deceselor înregistrate vineri a fost de 193, iar cel total a ajuns la 14.509.

Sâmbătă, televiziunile au arătat străzi și piețe din cel mai mare oraș Istanbul goale, cu doar câteva persoane și vehicule.

Ministrul de Interne, Suleyman Soylu, citat de agenția de știri Anadolu, a spus că majoritatea oamenilor respectă restricțiile.

Turcia ocupă locul al patrulea la nivel mondial în ceea ce privește cazurile zilnice noi, după SUA, India și Brazilia - toate cu populații mult mai mari decât Turcia.

Timp de patru luni, Turcia a raportat doar cazurile simptomatice zilnice, însă din 25 noiembrie raportează toate cazurile.

Turcia a impus restricţii de deplasare în weekenduri şi pe timp de noapte în restul zilelor săptămânii. Turcii nu au voie să iasă din case între orele 21.00-05.00 în cursul săptămânii, dar nici în weekend, începând de vineri, ora 21.00 până luni, ora 5.00.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: covid turcia