x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Procesul împotriva celebrului traficant de droguri supranumit "El Chapo", fixat pentru aprilie 2018

Procesul împotriva celebrului traficant de droguri supranumit "El Chapo", fixat pentru aprilie 2018

06 Mai 2017   •   11:05
 Procesul împotriva celebrului traficant de droguri supranumit "El Chapo", fixat pentru aprilie 2018

Un judecător new-yorkez a fixat vineri procesul împotriva celebrului traficant mexican de droguri Joaquin "El Chapo" Guzman pentru 16 aprilie 2018, informează sâmbătă AFP. 
"Să încercăm să respectăm acest termen", a declarat judecătorul federal din Brooklyn, Brian Cogan, în timpul unei audieri în prezenţa lui Joaquin Guzman, 60 de ani, şi a soţiei sale Emma Coronel, 27 de ani. 
Data procesului, care ar urma să dureze între două şi trei luni, ar putea fi cu toate acestea amânată, procesul anunţându-se unul extrem de complex. 
Îmbrăcată toată în alb, Emma Coronel, fostă câştigătoare a unor concursuri de frumuseţe, a făcut adesea schimb de priviri cu soţul său în timpul audierilor. 
Judecătorul şi-a confirmat joi refuzul de a o lăsa să-şi viziteze soţul în închisoare, chiar dacă Guzman va putea să-i trimită mesaje, al căror conţinut va fi în prealabil verificat. Judecătorul a justificat acest refuz, precum şi cel de a lăsa Amnesty International să-l viziteze în închisoare, prin antecedentele lui Guzman, care a reuşit deja de două ori să evadeze din închisori mexicane. 
Aceste evadări fac ca Joaquin Guzman să fie, de la extrădarea sa în SUA, la 19 ianuarie, deţinut în izolare 23 de ore din 24, în închisoarea Manhattan Correctional Center, una dintre cele mai sigure din SUA. 
Joaquin Guzman este acuzat că a condus timp de 25 de ani cartelul de droguri din Sinaloa, unul dintre cele mai puternice cunoscute vreodată pe continentul american. Atunci când era închis în Mexic, "El Chapo" a evadat de două ori: în 2001 şi în 2005, înainte de a fi din nou prins. 
El a fost inculpat în 17 capete de acuzare de justiţia americană, pe primul loc figurând conducerea cartelului, fiind pasibil doar pentru această acuzare de închisoare pe viaţă.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: El Chapo