x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Procurorii americani lansează un site web pentru victimele fraudei Bankman-Fried

Procurorii americani lansează un site web pentru victimele fraudei Bankman-Fried

de Redacția Jurnalul    |    08 Ian 2023   •   19:30
Procurorii americani lansează un site web pentru victimele fraudei Bankman-Fried

Guvernul Statelor Unite a lansat un site web pentru ca victimele presupusei fraude a fondatorului bursei de criptomonede FTX, Sam Bankman-Fried, să poată comunica cu autoritățile de aplicare a legii, scrie Reuters.

Printr-un ordin emis vineri seara târziu, judecătorul districtual Lewis Kaplan din Manhattan a autorizat procurorii federali să folosească site-ul web pentru a nu fi nevoiți să contacteze victimele în mod individual.

FTX ar putea datora bani la mai mult de 1 milion de persoane, ceea ce face dificilă contactarea fiecăruia, au declarat procurorii.

Legea federală le cere procurorilor să contacteze posibilele victime ale infracțiunilor pentru a le informa cu privire la drepturile lor, inclusiv de a obține despăgubiri, de a fi audiate în instanță și de a fi protejate de inculpați.

"Dacă credeți că este posibil să fi fost victima unei fraude comise de Samuel Bankman-Fried, A/K/A/'SBF', vă rugăm să contactați coordonatorul victimelor/martorilor de la biroul procurorului Statelor Unite", se arată pe site-ul web.

Bankman-Fried, în vârstă de 30 de ani, a pledat nevinovat la opt capete de acuzare pentru fraudă electronică și conspirație în legătură cu prăbușirea FTX din noiembrie.

Procurorii au declarat că acesta a furat miliarde de dolari din depozitele clienților FTX pentru a plăti datoriile fondului său de acoperire, Alameda Research, și a mințit investitorii cu privire la situația financiară a FTX.

El a recunoscut deficiențele de gestionare a riscurilor, dar a declarat că nu se consideră responsabil din punct de vedere penal.

 

×
Subiecte în articol: procurori sua frauda