x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Săptămâna de lucru de patru zile. Vezi în ce ţară li s-a acordat bugetarilor încă o zi liberă

Săptămâna de lucru de patru zile. Vezi în ce ţară li s-a acordat bugetarilor încă o zi liberă

22 Ian 2013   •   08:28
Săptămâna de lucru de patru zile. Vezi în ce ţară li s-a acordat bugetarilor încă o zi liberă

Începând cu 1 februarie, săptămâna va avea doar patru zile lucrătoare, pentru ca bugetarii să îşi poată dedica mai mult timp "rugăciunii şi agriculturii". Măsura a fost anunţată prin decret prezidenţial în Gambia şi va fi valabilă în cazul tuturor bugetarilor.

Preşedintele micului stat african, Yahya Jammeh, spune că a luat această decizie la presiunea cetăţenilor şi spune că măsura va asigura o populaţie mai fericită şi mai sănătoasă.

"Acest nou program le va permite cetăţenilor Gambiei să dedice mai mult timp rugăciunilor, activităţilor sociale şi agriculturii - vreau să ne întoarcem la pământ, să creştem ce mâncăm şi să mâncăm ce creştem, pentru a deveni o naţiune mai sănătoasă şi mai bogată", se arată în declaraţia preşedintelui.

Astfel, noua săptămână de lucru în Gambia va fi de luni până joi, între orele 08:00 - 18.00 (cu pauza de masă).

Deşi Gambia este un stat secular, populaţia este majoritar musulmană, religia cântărind greu în viaţa de zi cu zi. Cândva o destinaţie turistică de succes, Gambia s-a transformat în dictatură după ce preşedintele Yahya Jammeh a preluat puterea în 1994, după o lovitură se stat sângeroasă.

De atunci, activiştii au semnalat în mod frecvent încălcarea drepturilor omului în această ţară. Jammeh, considerat unul dintre cei mai excentrici preşedinţi africani, a mai ieşit la rampă şi în 2007, când a anunţat că a găsit remediul pentru SIDA, anume o fiertură din diferite ierburi.

Yahya Jammeh a fost criticat de medicii din Occident, la acea vreme, pentru că oferă speranţe false bolnavilor. 

×