x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Propunere în Belgia: Prelevare de ADN de la toţi nou-născuţii!

Propunere în Belgia: Prelevare de ADN de la toţi nou-născuţii!

de Istvan Deak    |    17 Noi 2013   •   19:11
Propunere în Belgia: Prelevare de  ADN de la toţi nou-născuţii!

Procurorul general din Antwerp, Yves Liegeois, a propus ideea înregistrării ADN-ului tuturor copiilor născuţi în Belgia sau aduşi de peste hotare pentru crearea unei baze extinse de date genetice.

În opinia sa, colectarea de ADN va permite să se lupte mai bine împotriva criminalităţii, relatează Le Soir. “Ar fi un important pas înainte în simplificarea anchetării infracţiunilor. Fireşte, în acest sens sunt necesare criterii legislative severe, care să permită prelevarea de mostre. Legea noastră privind protejarea vieţii private merge prea departe”, consideră procurorul general.

Potrivit lui Yves Liegeois, societatea trebuie să îndrăznească să se întrebe care e cea mai potrivită metodă de protejare a cetăţenilor în viitor. “Pentru această protejare, trebuie să îndrăznim să plătim un preţ”, apreciază el.

Procurorul mai pledează şi pentru instalarea mai multor camere de supraveghere. “Nu doar traficul trebuie supravegheat, ci şi aruncat un ochi asupra a ceea ce se petrece pe stradă. Camerele dau rezultate foarte bune şi au permis deja să se rezolve cazuri de viol. Comisia privind protejarea vieţii private este contra, dar ce preferă oare cetăţeanul? Să nu fie văzut sau ca justiţia să reuşească să pună mâna pe un hoţ care a pătruns la el în casă?”, se întreabă el.

×
Subiecte în articol: adn