x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prostituatele ucise - Au arestat un ciudat

Prostituatele ucise - Au arestat un ciudat

de Irina Cristea    |    19 Dec 2006   •   00:00
Prostituatele ucise - Au arestat un ciudat

Politia britanica pare sa fi strans latul in jurul criminalului in serie care a ucis cinci prostituate in Ipswich, estul Angliei. Un suspect se afla deja in arest, iar ziarele britanice, isterizate de acest caz senzational, au mers pana la a dezvalui identitatea acestuia inainte ca politia sa il retina.

Politia l-a retinut pe principalul suspect. Politia britanica pare sa fi strans latul in jurul criminalului in serie care a ucis cinci prostituate in Ipswich, estul Angliei. Un suspect se afla deja in arest, iar ziarele britanice, isterizate de acest caz senzational, au mers pana la a dezvalui identitatea acestuia inainte ca politia sa il retina.

Un angajat al unui magazin este principalul suspect in cazul uciderii a cinci prostituate in orasul englez Ipswich. Barbatul, in varsta de 37 de ani, a fost arestat ieri. Politistii l-au saltat chiar de acasa, la sapte dimineata, "in baza suspiciunii de asasinare a cinci femei - Gemma Adams, Tania Nicol, Anneli Alderton, Paula Clennell si Annette Nicholls", potrivit comandantului de politie Stewart Gull. El este anchetat de catre autoritatile din Suffolk, a mai anuntat Gull.

Intervievat. Suspectul s-a dovedit a fi o mai veche cunostinta a presei de scandal din Regatul Unit, care a scris frenetic despre cele cinci crime descoperite in 11 zile. Pe nume Tom Stephens, barbatul se afla pe lista de interes a politistilor si acordase un interviu publicatiei Sunday Mirror, in care spunea ca le stia pe cele cinci prostituate si ca anchetatorii l-au abordat in repetate randuri pentru lamuriri, mai ales ca nu avea alibi pentru momentele cand se estimeaza ca au fost comise crimele.

Biletul. Coincidenta sau nu, in atentia presei s-a aflat, inaintea arestarii, si un mesaj strecurat intr-unul dintre buchetele de flori depuse in memoria celor cinci fete. "Tania. Gemma. Netti. Paula. Anni. Pe unele dintre voi le-am cunoscut mai bine decat pe altele, dar imi e dor de voi toate." Biletelul poarta semnatura "X. Tom".
D’ale globalizarii

IN PAS DE MELC. Romania si Bulgaria nu vor putea absorbi integral fondurile europene, comenteaza Reuters. Va fi nevoie de ani buni pentru ca ele sa obtina cele 40 de miliarde de euro alocate de UE proiectelor de modernizare a transporturilor sau agriculturii. Pe lista obstacolelor cu care se confrunta cele doua tari se afla coruptia, lipsa experientei pentru elaborarea unor proiecte la standarde europene, deficitul de transparenta in organizarea licitatiilor, gradul scazut de intelegere a metodelor de accesare a finantarilor europene, dar si conflictele politice. Aceste state "sunt mai putin pregatite sa cheltuiasca fondurile europene decat a fost Polonia in urma cu doi ani. O rata de absorbtie de 5% in 2007 este imposibil de atins din motive tehnice", sustine Nicolae Idu, directorul Institutului European din Romania. Integrata in urma cu doi ani, Polonia a cheltuit 24% din totalul fondurilor europene alocate ei in perioada 2004-2006. In general, la Bruxelles s-a observat ca cei mai noi membri europeni au cheltuit numai un sfert din fondurile pentru dezvoltare regionala la care aveau acces. (Anca Aldea)
×
Subiecte în articol: externe