x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Protestatarii pro-palestinieni au intrat în curtea Ambasadei SUA din Beirut

Protestatarii pro-palestinieni au intrat în curtea Ambasadei SUA din Beirut

de Redacția Jurnalul    |    18 Oct 2023   •   16:31
Protestatarii pro-palestinieni au intrat în curtea Ambasadei SUA din Beirut
Sursa foto: Twitter

Sute de persoane au organizat în Beirut un protest pro-palestinian în fața Ambasadei SUA ca urmare a tragediei în care au murit numeroși palestinieni într-o explozie produsă la spitalul Al-Ahli din Gaza. Protestatarii au reușit să dărâme gardul de protecție al Ambasadei SUA și au intrat în curte. Forțele de poliție au intervenit pentru a dispersa manifestanții, folosind tunuri cu apă și gaze lacrimogene. De asemenea, s-au auzit focuri de armă în zonă.

Grupul Hezbollah a convocat, de asemenea, un protest în capitala Libanului, Beirut, pentru a-și exprima solidaritatea cu locuitorii din Fâșia Gaza, care se confruntă cu asediu. Acest miting reprezintă și un mesaj transmis de către Hezbollah, subliniind că este datoria lor să sprijine populația din Gaza în aceste momente dificile, conform informațiilor furnizate de Al Jazeera.

Imaginile postate pe rețelele de socializare prezintă grupuri de bărbați care atacă Ambasada SUA cu pietre, în timp ce forțele de ordine încearcă să-i disperseze folosind tunuri cu apă și gaze lacrimogene.

 

 

Focuri de armă la Ambasada SUA din Liban. Mulţimea s-a adunat la "Ziua mâniei", la apelul grupărilor islamiste

 

×
Subiecte în articol: ambasada sua beirut