x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proteste anti-carantină, biserici pline și exces de alcool – îndemnuri ale unor președinți iresponsabili

Proteste anti-carantină, biserici pline și exces de alcool – îndemnuri ale unor președinți iresponsabili

20 Apr 2020   •   17:53
Proteste anti-carantină, biserici pline și exces de alcool – îndemnuri ale unor președinți iresponsabili

În Noaptea de Înviere, bisericile din Belarus au fost pline oameni. Și președintele Alexander Lukashenko a mers la biserică, ba chiar a ordonat redeschiderea şcolilor. Preşedintele Braziliei a participat la un anti-carantină, iar Donald Trump refuză să poarte mască.

În ciuda isteriei din lume create de noul COVID-19, unii preşedinţi sfidează pandemia şi chiar contrazic experţii.

Belarusul este ţara europeană care a tras atenţia cel mai mult în ultima perioadă şi a frapat prin declaraţiile preşedintelui Lukashenko.

Fosta ţară sovietică a ignorat în totalitate frica aşezată peste toată Europa după declanşarea pandemiei. De la bun început, Alexander Lukashenko a îndemnat populaţia să bea mai multă vodcă, să muncească mai mult şi să meargă la saună.

În Noaptea de Înviere, bisericile din Belarus au fost pline cu ochi. Mii de locuitori au luat cu asalt lăcaşurile sfinte.

Chiar şi preşedintele a mers să aprindă o lumânare, spunând că nu îi salută pe cei care au blocat drumurile spre biserică.

Presa rusă scrie că astăzi Lukashenko a ordonat redeschiderea şcolilor.

Lista preşedinţilor anti-COVID-19 continuă cu Brazilia, unde preşedintele Jair Bolsonaro s-a alăturat duminică unui miting în capitala ţării, unde protestatarii au cerut încetarea măsurilor de carantină.

Unii au cerut intervenţia militară pentru a închide Congresul şi Curtea Supremă, scrie CNN. Congresul şi Curtea Supremă sunt cele care au susţinut măsurile de izolare socială impuse de guvernanţi.

Şi Donald Trump sfidează coronavirusul. Preşedintele american a dat mâna cu mai multe persoane la Casa Albă, în plin anunţ al măsurilor contra COVID-19. Mai mult, acesta refuză să poarte mască şi susţine protestele faţă de restricţiile impuse din cauza coronavirusului, spunând că sunt prea dure.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: președinți iresponsabili