x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proteste de AMPLOARE în Germania împotriva vaccinării obligatorii

Proteste de AMPLOARE în Germania împotriva vaccinării obligatorii

19 Dec 2021   •   21:00
Proteste de AMPLOARE în Germania împotriva vaccinării obligatorii
Sursa foto: Hepta

Mii de persoane protestează împotriva restricţiilor anti COVID-19 în mai multe orașe din Germania. 

Printre localitățile unde au loc manifestații puternice sunt Hamburg, Karlsruhe, Frankfurt, Freiburg şi Düsseldorf. Nemulțumirile vizează îndeosebi vaccinarea obligatorie. 

„Spuneţi NU vaccinării obligatorii!”, scrie pe pancarte. „Jos Mâinile de pe Copiii Noştri”. În oraşul Düsseldorf protestează mişcarea Alianţa „Dusseldorf ia atitudine”, iar în Osnabrück, Saxonia Inferioară, aproape 2.000 de persoane se manifestă sub sloganul „Drepturile fundamentale nu sunt negociabile”.

Vaccinarea copiilor începe în Germania, iar părinţii sunt împărţiţi în legătură cu acest subiect.

Instituţiile din oraşul Greiz, din statul central Turingia, au lansat apeluri comune pentru coeziune socială şi respect în faţa protestelor. Sâmbătă trecută, 14 poliţişti au fost răniţi în timpul protestelor din Greiz.

Între timp, oficialii de la Berlin au interzis o demonstraţie cu 2.000 de protestatari înregistraţi, invocând faptul că încalcă regulile pandemice, cum ar fi obligaţia de a purta mască şi de a păstra distanţa socială. Cu toate acestea, protestatarii s-au adunat de multe ori.

Poliţia din statul Saxonia din estul Germaniei a interzis adunările organizate de Querdenker sau grupul „gânditorilor laterali”.

Germania are o rată de vaccinare de 70%. Peste 6,76 milioane de cazuri şi 108.000 de decese au fost raportate de la începutul pandemiei.

×
Subiecte în articol: proteste germania vaccinare oblgatorie