x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proteste de amploare în Israel. Manifestanții cer demisia premierului Benjamin Netanyahu

Proteste de amploare în Israel. Manifestanții cer demisia premierului Benjamin Netanyahu

04 Oct 2020   •   19:35
Proteste de amploare în Israel. Manifestanții cer demisia premierului Benjamin Netanyahu

Proteste de amploare au avut loc, aseară, în Israel împotriva premierului Benjamin Netanyahu, acuzat de corupție. Circa 100.000 de persoane au ieșit pe stradă la Tel Aviv dar și în alte orașe din țară, arătându-și nemulțumirea față de noile restricții impuse din cauza pandemiei de coronavirus dar și a felului în care guvernul a gestionat această criză. 

Distanţarea socială a fost respectată şi aproape toţi participanţii la proteste au purtat măşti.

Întrucât deplasările au fost restricționate, oamenii s-au grupat în zonele unde locuiesc pentru a protesta.

Cu toate astea, poliţia a arestat 38 de persoane în capitală, întrucât noile măsuri vizează, printre altele, limitarea manifestațiilor la 20 de persoane și la distanță de un kilomtreu de locuință. 

Autoritățile au decis o nouă izolare a populației pentru a opri răspândirea infecției cu COVID-19 dar acestea sunt considerate anti-democratice de critici, care îl acuză pe premier că vrea să reprime protestele împotriva sa, în condițiile în care este acuzat de corupție. 

Manifestațiile din această țară durează de mult timp, populația ieșind în stradă constant din luna iunie. Protestatarii s-au aflat în fiecare week-end în fața reședinței de la Ierusalim a șefului executivului. 
 

×