x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proteste de amploare la Madrid împotriva guvernului Pedro Sanchez

Proteste de amploare la Madrid împotriva guvernului Pedro Sanchez

de Redacția Jurnalul    |    21 Ian 2023   •   15:35
Proteste de amploare la Madrid împotriva guvernului Pedro Sanchez
Sursa foto: Hepta

Manifestație de amploare a avut loc, sâmbătă, în piața Cibeles din Madrid împotriva guvernului Pedro Sanchez. Aceasta a fost organizată de partide de dreapta și conservatoare împotriva coaliției progresiste, scrie EFE.

Zeci de mii de protestatari au purtat drapelul Spaniei și pancarte prin care acuzau de minciună executivul și spuneau că apără Constituția țării. 

Cifrele oficiale arată că au fost prezenți circa 31.000 de oameni, în timp ce organizatorii susțin că au participat aproximativ 500.000 de persoane. 

Printre aceștia a fost și liderul extremei drepte Vox, Santiago Abascal, care a spus că țara este condusă de "cel mai prost guvern din istorie", care "a călcat în picioare Constituţia", impune ideologii totalitare şi vrea să divizeze societatea".

Și lideri ai Partidului Popular, conservator), au cerut înlăturarea de la putere a premierului și rezizuirea politicilor guvernului. 

Guvernul Sanchez conduce țara din anul 2018 și s-a mai confruntat cu proteste

De cealaltă parte, Pedo Sanchez a participat a asista la un mitind în orașul Valadolid și i-a numit pe protestatarii de la Madrid drept "nostalgici", vstr îşi doresc "o Spanie uniformă şi excluzivă".

×
Subiecte în articol: proteste manifestatii