x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Proteste violente în Orientul Mijlociu, după lovitura asupra spitalului din Gaza. Israelul dă vina pe palestinieni

UPDATE Proteste violente în Orientul Mijlociu, după lovitura asupra spitalului din Gaza. Israelul dă vina pe palestinieni

de Redacția Jurnalul    |    18 Oct 2023   •   08:16
UPDATE Proteste violente în Orientul Mijlociu, după lovitura asupra spitalului din Gaza. Israelul dă vina pe palestinieni
Sursa foto: Hepta

Proteste violente au izbucnit în Orientul Mijlociu, după lovitura asupra spitalului din Gaza în urma căruia cel puțin 500 de oameni au murit. Israelul neagă acuzațiile care i se aduc și dă vina pe Jihadul Islamic.

Sute de oameni au ieșit în stradă în orașe din Turcia, Iordania, Liban și Cisiordania. În orașul Ramallah din Cisiordania, protestatarii au putut fi văzuți aruncând cu pietre într-un vehicul al poliției. În zonă s-au auzit și explozii. Protestele au izbucnit și în orașul Tubas din Cisiordania.

La Teheran, protestatarii au scandat sloganuri anti-israeliene și au ridicat steaguri palestiniene în fața ambasadelor britanice și franceze. În Beirut, capitala Libanului, forțele de securitate au fost poziționate în fața ambasadei SUA. Gaze lacrimogene și tunuri cu apă au fost folosite pentru a dispersa protestatarii. Demonstranții au incendiat un steag israelian improvizat în timpul unui protest Situații similare au fost în Istanbul și Amman, la ambasadele Israelului.

Fostul lider al Hamas, Khaled Meshaal, a cerut susținătorilor să organizeze proteste în fața ambasadelor din întreaga lume, după lovitura asupra spitalului.

Gruparea militantă Hezbollah din Liban, susținută de Iran, a denunțat ceea ce a spus că este „atacul mortal al Israelului asupra spitalului al Ahli din Gaza”, care este condus de biserica anglicană.

Grupul a cerut „o zi de furie fără precedent” împotriva Israelului și a președintelui Biden.

La rândul lui, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat miercuri că este „îngrozit” de sutele de oameni uciși în lovitura asupra spitalului din Gaza, potrivit Reuters.

Forțele Armate Israeliene: Jihadul islamic palestinian a bombardat spitalul Al Ahli din Gaza

Israelul susține că Jihadul Islamic, grupare teroristă palestiniană, a bombardat, marți, spitalul Al Ahli din Gaza, potrivit unui comunicat de miercuri al Forțelor Armate Israeliene.

„O rachetă lansată a cărei traiectorie a fost eronată, apârținând organizației teroriste Jihadul Islamic a lovit spitalul Al Ahli din orașul Gaza”, au transmis Forțele Armate Israeliene (FAI).

Hamas a transmis pe mai multe grupuri de comunicare online și în media că Israelul a bombardat Al Ahli, iar în bombardament și-au pierdut viața circa 500 de persoane.

Ulterior au izbucnit proteste violente în Orientul Mijlociu după lovitura asupra spitalului din Gaza, iar Israelul a negat acuzațiile care i se aduc și anunță că va prezenta dovezi.

FAI a revenit, miercuri, un un video explicativ în care subliniază că gruparea palestiniană Jihadul Islamic a ordonat bombardarea spitalului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Israel gaza