x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Puietul de stejar plantat de Trump și Macron a fost plasat în carantina

Puietul de stejar plantat de Trump și Macron a fost plasat în carantina

30 Apr 2018   •   11:00
Puietul de stejar plantat de Trump și Macron a fost plasat în carantina

În urmă cu o săptămână, la începutul vizitei sale de stat la Washington, preşedintele francez Emmanuel Macron s-a întâlnit cu omologul său american Donald Trump pe peluza din faţa Casei Albe pentru a arunca, sub privirile soţiilor lor, câte un pumn de pământ pe rădăcinile unui puiet de stejar, pe care l-au plantat împreună. 

De altfel, fotografia cu Donald Trump şi Emmanuel Macron cu lopeţi aurite în mâini a făcut înconjurul lumii, notează AFP. 

Plantarea era încărcată de simboluri: puietul venea dintr-o pădure din nordul Franţei, unde pieriseră peste 2.000 de puşcaşi marini americani în Primul Război Mondial. 

Câteva zile mai târziu, stupoare: stejarul nu mai era acolo. 

În urma unor intense speculaţii, Franţa a explicat: arborele-simbol al prieteniei franco-americane a fost plasat în carantină. 

"Măsură este obligatorie pentru orice organism viu importat în SUA", a explicat duminică pe Twitter, Gerard Araud, ambasadorul Franţei în SUA. "El va fi reimplantat ulterior", a adăugat el. 

În situaţia în care el fusese deja plantat, carantina nu a intervenit oare prea târziu? s-au întrebat mulţi. 

Nu rădăcinile fuseseră "izolate cu grijă" într-o folie de plastic de protecţie, a precizat totodată diplomatul francez, foarte activ pe Twitter. AGERPRES

×