x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin a ordonat conducerii unui lanţ de supermarketuri să reducă preţurile

Putin a ordonat conducerii unui lanţ de supermarketuri să reducă preţurile

25 Iun 2009   •   00:00
Putin a ordonat conducerii unui lanţ de supermarketuri să reducă preţurile
Sursa foto: ALEXEY NIKOLSKY/RIA

Prim-ministrul rus Vladimir Putin a cerut conducerii unui supermarket, unde a efectuat o vizită-surpriză, să-şi micşoreze preţurile. Chiar înainte de această ieşire, Putin ceruse, în timpul unei reuniuni la Guvern, un echilibru mai bun al preţurilor între producători, distribuitori şi consumatori, în numele "echităţii sociale", în contextul în care Rusia se află în plină criză economică.



Plimbându-se printre raioane cu oficiali ai lanţului de supermarketuri Perekrestok, Putin s-a oprit în faţa unui pachet de cârnaţi. "De ce aceşti cârnaţi costă 240 de ruble (7,5 dolari)? Este normal asta?", a spus el, potrivit cotidianului Kommersant, citat de AFP.

"Dar sunt cârnaţi de calitate superioară!", s-a apărat Iuri Kobaladze, directorul de relaţii comerciale al grupului X5 Retail, proprietar al lanţului de supermarketuri. "Priviţi-i pe aceştia, nu costă decât 49 de ruble", a adăugat el.

"Este foarte scump", răspunde prim-ministrul rus. "Nu...", îndrăzneşte să spună Kobaladze.

"Pot să vă arăt adaosul vostru comercial", continuă Putin, arătând o hârtie. "Priviţi acest tip de cârnat, adaosul comercial este de 52 la sută", subliniază el.

La raionul de carne, prim-ministrul a început din nou să critice tarifele supermarketului, apreciind că preţul cărnii de porc era de două ori mai scump decât cel normal.

"Este dublu faţă de normal. Găsiţi normal asta? Este foarte scump!", a spus el către Kobaladze, care cedează în final şi promite "să reducă preţurile de mâine".

Vizita sa în supermarket intervine la câteva săptămâni după călătoria lui Vladimir Putin într-un mic sat din regiunea Sankt-Petersburg, victimă a închiderii fabricii sale de ciment din cauza crizei.

El îl criticase atunci, în faţa camerelor video, pe oligarhul Oleg Deripaska, proprietarul uzinei, aruncându-i un stilou pentru a semna un contract. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe