x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin acuză ţările membre NATO că se supun orbeşte SUA

Putin acuză ţările membre NATO că se supun orbeşte SUA

12 Apr 2017   •   12:16
Putin acuză ţările membre NATO că se supun orbeşte SUA

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a acuzat ţările membre ale NATO că manifestă obedienţă oarbă faţă de Statele Unite, 'fără a analiza ceea ce se întâmplă', prin faptul că au susţinut recentul atac american asupra unei baze militare siriene, informează miercuri EFE. 

'Cum au reacţionat aliaţii din NATO (la atacul SUA - n.r.)? Toţi încuviinţează, ca nişte păpuşi de cârpă, fără să analizeze ceea ce se întâmplă. Unde sunt dovezile folosirii de arme chimice de către trupele siriene? Nu există', a declarat Putin într-un interviu acordat televiziunii ruse Mir şi din care au fost difuzate câteva fragmente, după care a adăugat: 'Ceea ce avem este o încălcare a dreptului internaţional. Este un fapt. Un atac împotriva unei ţări suverane fără autorizarea Consiliului de Securitate al ONU. Şi, în ciuda acestui fapt, toţi sunt de acord, toţi o acceptă şi încep să fie de acord şi sprijine' acţiunea militară împotriva Siriei. 

Extrasele din interviul cu Putin au fost difuzate cu puţin timp înainte ca secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, să se reunească la Moscova cu omologul său rus, Serghei Lavrov, una dintre temele de discuţie urmând să fie conflictul din Siria, relatează Agerpres.

 

Citeşte şi:

Rusia susţine că a dejucat 16 atacuri teroriste în ultimul an

 

Putin spune că în Siria se pregătesc noi provocări cu arme chimice

 

Moscova își dorește cooperare cu Washington-ul, nu confruntare

 

Atac chimic: Rusia e vinovată

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin sua nato arme chimice siria