x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regimul Putin - fără Dumnezeu! Preotul care a oficiat slujba de comemorare a lui Navalnîi a fost suspendat

Regimul Putin - fără Dumnezeu! Preotul care a oficiat slujba de comemorare a lui Navalnîi a fost suspendat

de Redacția Jurnalul    |    24 Apr 2024   •   11:02
Regimul Putin - fără Dumnezeu! Preotul care a oficiat slujba de comemorare a lui Navalnîi a fost suspendat
Sursa foto: Hepta

Preotul care a oficiat o slujbă de comemorare a fostului lider al opoziției ruse Alexei Navalnîi în luna martie a fost suspendat pentru trei ani. El urmează să îndeplinească sarcina de cititor de psalmi.

Preotul care a oficiat slujba de comemorare a fostului lider al opoziției ruse Alexei Navalnîi în luna martie a fost suspendat de la îndatoririle bisericești pentru trei ani, a anunțat Dieceza Moscovei a Bisericii Ortodoxe Ruse.

Într-o declarație publicată marți pe site-ul său, dieceza nu a precizat care a fost motivul pedepsei care îi interzice preotului Dmitri Safronov să dea binecuvântări și să poarte sutana și crucea până în 2027, relatează Reuters.

De asemenea, Safronov ar urma să fie mutat la o altă biserică din Moscova pentru a îndeplini sarcini de ”cititor de psalmi”.

"La sfârșitul perioadei de penitență se va lua o decizie cu privire la posibilitatea ca el să continue să presteze serviciul preoțesc", a precizat dieceza.

În 26 martie, Safronov a ținut o slujbă de comemorare, la care au participat mii de persoane, pentru Navalnîi, care a fost cel mai aprig critic al președintelui Vladimir Putin în interiorul Rusiei și care a murit la vârsta de 47 de ani într-o colonie penală din Arctica în februarie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Aleksei Navalnîi regimul putin