x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin oferă asigurări Ungariei privind aprovizionarea cu gaz

Putin oferă asigurări Ungariei privind aprovizionarea cu gaz

01 Feb 2022   •   20:00
Putin oferă asigurări Ungariei privind aprovizionarea cu gaz

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a oferit asigurări, marţi, premierului Ungariei, Viktor Orban, privind aprovizionarea cu gaze, iar liderul de la Budapesta a pledat pentru reducerea tensiunilor din Ucraina, subliniind că niciun lider din Uniunea Europeană nu vrea un conflict.

Vladimir Putin l-a primit marţi la Kremlin pe Viktor Orban. "Anul trecut, Gazprom a semnat două contracte pe termen lung privind aprovizionarea Ungariei cu gaze din Rusia până în 2036, astfel că stabilitatea este asigurată", a declarat Vladimir Putin cu ocazia întâlnirii cu Viktor Orban, potrivit agenţiei Tass.

Liderul de la Kremlin a notat că, în pofida restricţiilor, valoarea schimburilor comerciale dintre Rusia şi Ungaria a crescut cu 30% în ultimul an. "Este un semnal bun. Energia ocupă un rol central în cooperarea noastră", a afirmat Vladimir Putin, menţionând colaborarea în diverse proiecte energetice, inclusiv la Centrala nucleară Paks 2.

La rândul său, Viktor Orban a semnalat intenţia de a cere Rusiei suplimentarea fluxului de gaze şi a salutat faptul că Ungaria cumpără gaz din Rusia la preţuri mai mici decât cele de pe piaţă.

Viktor Orban a mulţumit Rusiei pentru furnizarea de vaccinuri anticoronavirus şi a precizat că 900.000 de cetăţeni ungari s-au vaccinat cu doze din Rusia.

Referindu-se la vizita în Rusia, Viktor Orban a precizat că "aceasta este şi o misiune de pace". "Noi suntem pregătiţi pentru un acord rezonabil, niciun lider UE nu vrea izbucnirea unui conflict", a subliniat premierul Ungariei, conform site-ului Index.hu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin