x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin, prim-ministru

Putin, prim-ministru

de Sînziana Stancu    |    08 Apr 2008   •   00:00
Putin, prim-ministru
Sursa foto: Eduard Korniyenko/

Dacă pînă acum a lăsat să se subînţeleagă că ar putea fi prim-ministru după ce nu va mai fi preşedinte, Putin a confirmat acum manevra. În plus, are un chef nebun să-şi menţină influenţa politică.

Dacă pînă acum a lăsat să se subînţeleagă că ar putea fi prim-ministru după ce nu va mai fi preşedinte, Putin a confirmat acum manevra. În plus, are un chef nebun să-şi menţină influenţa politică.

“Aşteptăm ziua de 7 mai, cînd va fi învestit noul preşedinte, Dmitri Med­vedev, iar la 8 mai va fi confirmată candidatura pentru funcţia de premier a liderului partidului «Rusia Unită», Vladimir Putin”, era ieri informată presa rusă cu mare pompă de Boris Grîzlov, preşedintele Dumei de Stat (Camera Inferioară a Parlamentului). Potrivit Constituţiei, după două mandate prezidenţiale consecutive, Putin nu mai are dreptul să candideze şi la al treilea. Însă acum a ieşit la rampă, declarînd că vrea să rămînă “influent în politica Rusiei” şi după ce nu va mai fi preşedinte, ceea ce a lăsat loc speculaţiilor, analiştii politici afir­mînd că el va fi cel care va conduce Rusia, şi nu noul preşedinte, Medvedev. De altfel, Grîzlov, care este şi preşedintele “Rusiei Unite”, a mai anunţat ieri că-i va propune lui Putin să preia şi conducerea partidului, considerînd că aceasta “ar fi cea mai bună opţiune”.

 

PE MAL. Nici bine nu se îm­prăştiaseră veştile ieri despre vi­itoa­­rea împărţire a frîielor Kremlinului, că Pravda scria deja ce re­şedinţă minunată i se va oferi pre­şe­dintelui Medvedev. Lui i se va con­strui o re­şe­dinţă somptuoasă, cu trei etaje, în stilul unui palat ru­­­sesc, pe o insulă din mijlocul lacului Seliger, al cărei nume nu a fost încă dezvăluit. În afară de faptul că este una dintre cele mai ecologice zone, punct de atracţie pentru turişti şi lo­cul prefe­rat al bo­gă­taşilor, care au pro­prietăţi acolo, lo­caţia este şi una “strategică”, aflîndu-se la distanţă aproape egală între Moscova şi de Sankt Petersburg, ceea ce dă posibilitatea organi­zării, acolo, a unor în­tîlniri neoficia­le ale vi­itorului pre­şe­dinte, mai scrie Pravda, care nu a publicat alte de­ta­lii despre viitoarea reşedinţă a noului şef de la Kremlin.

 

sanziana.stancu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: externe