x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin promite încetarea focului dacă ucrainenii se retrag din regiunile ocupate

Putin promite încetarea focului dacă ucrainenii se retrag din regiunile ocupate

de Redacția Jurnalul    |    14 Iun 2024   •   16:30
Putin promite încetarea focului dacă ucrainenii se retrag din regiunile ocupate
Sursa foto: Hepta

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat vineri că rușii ar accepta o încetarea a focului dacă ucrainenii se retrag din regiunile parțial ocupate. El a spus că negocierile de pace vor începe imediat dacă Ucraina acceptă retragerea.

Vladimir Putin a spus că Rusia este pregătită pentru discuții de pace chiar „mâine” dacă trupele ucrainene se retrag din regiunile Zaporojia, Herson, Donețk și Lugansk. În plus, Ucrainei i se cere să renunțe la planurile sale de aderare la NATO, potrivit Sky News.

„Condițiile sunt foarte simple. De îndată ce Kievul spune că este pregătit pentru o astfel de decizie și începe retragerea reală a forțelor din aceste regiuni și declară oficial respingerea planurilor de aderare la NATO, din partea noastră, imediat, literalmente, din același minut, va veni. un ordin de oprire a focului și de începere a negocierilor. O vom face imediat. Evident, vom garanta retragerea neîntreruptă și în siguranță a forțelor ucrainene”, a spus Putin.

Vladimir Putin a mai spus că înaintarea armatei sale către capitala ucraineană Kiev în 2022 a avut ca scop obligarea Ucrainei de a accepta un acord de pace. Putin a adăugat că nu există nicio intenție de a ocupa Kievul.

În trecut, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că un acord de încetarea focului poate fi obținut doar prin retragerea imediată a rușilor din regiunile ocupate în timpul războiului.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: putin propunere razboi