x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin răspunde acuzațiilor conform cărora atacurile aviației ruse ar fi ucis civili sirieni

Putin răspunde acuzațiilor conform cărora atacurile aviației ruse ar fi ucis civili sirieni

01 Oct 2015   •   16:54
Putin răspunde acuzațiilor conform cărora atacurile aviației ruse ar fi ucis civili sirieni
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a calificat drept 'atacuri informaţionale' afirmaţiile apărute în unele mass-media occidentale conform cărora atacurile aviaţiei ruse în Siria s-ar fi soldat cu victime în rândul civililor, informează joi agenţia de presă TASS.

'Alte ţări operează deja de peste un an atacuri asupra teritoriului sirian', a amintit şeful statului rus în cadrul unei şedinţe a Consiliului pentru dezvoltarea societăţii civile şi drepturile omului de pe lângă preşedinţia rusă. Putin a subliniat că aceste acţiuni au loc 'fără o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU şi fără o solicitare corespunzătoare din partea autorităţilor oficiale siriene'.

'Nouă ne-a fost adresată o astfel de solicitare (din partea regimului lui Bashar al-Assad, considerat de Moscova singurul legitim) şi intenţionăm să luptăm tocmai împotriva organizaţiilor teroriste', a dat asigurări liderul rus.

'În ceea ce priveşte informaţiile apărute în mass-media, conform cărora are de suferit populaţia civilă (în urma loviturilor aviaţiei ruse), noi suntem pregătiţi pentru aceste atacuri informaţionale', a spus Putin, constatând că 'prima informaţie despre faptul că există victime în rândul populaţiei civile a apărut încă înainte ca avioane ale Rusiei să decoleze'.

În acelaşi cadru, Putin şi-a exprimat speranţa că Rusia şi SUA vor crea un mecanism permanent pentru schimb de informaţie cu privire la Siria. 'Un alt mecanism, internaţional, a fost deja creat de noi la Bagdad, la el participă mai multe ţări şi activitatea sa este una permanentă', a subliniat Putin.AGERPRES

×