x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin, veşnicul conducător al naţiunii

Putin, veşnicul conducător al naţiunii

de Sînziana Stancu    |    08 Oct 2008   •   00:00

Admiratorii premierului rus Vladimir Putin, fost preşedinte care a prins două mandate consecutive la Kremlin, i-au făcut cadou astăzi, de ziua lui, "fidelitatea lor politică”.



Admiratorii premierului rus Vladimir Putin, fost preşedinte care a prins două mandate consecutive la Kremlin, i-au făcut cadou astăzi, de ziua lui, "fidelitatea lor politică”.


"Vladimir Putin, întotdeauna şeful naţiunii!” l-au proclamat fanii săi pe fostul preşedinte rus, devenit premier după expirarea celor două mandate prezidenţiale, scrie AFP. Idolul lor a împlinit 56 de ani şi vreo 20 de adolescenţi şi studenţi, purtînd tricouri portocalii, pe care era scrisă urarea "La Mulţi Ani!”, au dat fuga la poarta Kremlinului, ca să îi jure "fidelitate politică”.


Pod simbolic

Tinerii fani ai lui Putin şi-au dat întîlnire pe un pod tradiţional din apropiere, unde tinerii căsătoriţi obişnuiesc să îşi pună simbolic "lacătul fidelităţii” şi, după ce îl încuie, aruncă cheia în apă. Pe o ploaie torenţială, tinerii entuziaşti, care fac parte din "Clubul fanilor lui Putin”, creat în anul 2006, la Moscova, numărînd pînă acum 350 de membri, au strigat "Uraaa!” şi au băut vin din pahare de plastic, în faţa cameramanilor cîtorva posturi de televiziune. Au agăţat apoi un imens lacăt de un copac, l-au încuiat cu cheia, pe care au aruncat-o apoi în apele Moscovei. "Pînă şi natura plînge că nu mai e preşedinte, a spus liderul grupului, Igor Boiko, student la Ştiinţe Politice. "Am crescut cu Putin. El este cel care a schimbat ţara, iar noi nu-l vom accepta niciodată pe Dmitri Medvedev (actualul preşedinte rus, n.r.)”, striga o puştoaică de 15 ani, Olga Şcerban, care e convinsă că "Putin se va întoarce cît de curînd la Kremlin”. Un recent sondaj independent arată că Putin rămîne favoritul naţiunii pentru 88% dintre ruşi.

×
Subiecte în articol: externe