x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cinci morți după ce o rachetă israeliană a lovit o clădire din centrul Damascului

Cinci morți după ce o rachetă israeliană a lovit o clădire din centrul Damascului

de Redacția Jurnalul    |    19 Feb 2023   •   08:40
Cinci morți după ce o rachetă israeliană a lovit o clădire din centrul Damascului

Armata siriană a anunțat că cinci persoane au murit după ce capitala Damasc și zonele înconjurătoare ar fi fost lovite duminică de rachete israeliene, transmite BBC.

Oficialii au declarat că o clădire a fost lovită în cartierul central Kafr Sousa, ucigând patru civili și un soldat. Cartierul dens populat găzduiește un complex de securitate mare și puternic păzit. Armata israeliană a refuzat să comenteze.

Atacul a provocat pagube la mai multe locuințe din cartierele Damascului și din alte zone din apropiere, au declarat oficiali sirieni.

Ministerul Apărării din această țară a declarat că rachetele au fost lansate de pe Înălțimile Golan, iar Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul la Londra, a estimat bilanțul victimelor la 15 persoane, inclusiv civili.

„Lovitura de duminică este cel mai mortal atac israelian în capitala siriană", a declarat Rami Abdel Rahman, șeful Observatorului.

Atacul de duminică a fost primul de când un cutremur devastator cu magnitudinea de 7,8 grade a lovit nord-vestul țării, precum și părți din Turcia vecină, în urmă cu 12 zile.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: damasc Israel Siria racheta