x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Răpea şi vindea nou-născuţi. Medic ginecolog, condamnat la moarte în China (VIDEO)

Răpea şi vindea nou-născuţi. Medic ginecolog, condamnat la moarte în China (VIDEO)

14 Ian 2014   •   13:14
Răpea şi vindea nou-născuţi. Medic ginecolog, condamnat la moarte în China (VIDEO)

Zhang Shuxia, medic ginecolog la o maternitate din oraşul chinez Fuping, a fost condamnată condamnată la moarte, după ce a fost găsită vinovată de răpirea şi vânzarea a şapte bebeluşi născuţi în clinica unde lucra.

"Zhang şi-a folosit autoritatea pentru a întocmi rapoarte false asupra stării de sănătate a copiilor, încălcând etica profesională, morală şi socială", a sunat verdictul judecătorului tribunalului care a dictat pedeapsa capitală în acest caz ce a şocat opinia publică din China.

Concret, medicul ginecolog îi anunţa pe părinţii bebeluşilor că aceştia suferă de boli extrem de grave şi îî convingea să îi abandoneze, după care vindea micuţii unor reţele de traficanţi.

Anchetatorii chinezi au stabilit că între noiembrie 2011 şi iulie 2013, femeia a răpit astfel şapte bebeluşi, între care o pereche de gemeni, doar unul dintre aceştia revenind între timp în sânul familiei.

Se pare că ramificaţiile acestui caz sunt, conform bbc.co.uk, mult mai stufoase, alte 50 de persoane, printre care patru angajaţi ai maternităţii, fiind arestate şi aşteptând să fie judecate.

×