x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Raport de expertiză alarmant despre starea de sănătate a lui Alain Delon

Raport de expertiză alarmant despre starea de sănătate a lui Alain Delon

de Redacția Jurnalul    |    25 Ian 2024   •   22:45
Raport de expertiză alarmant despre starea de sănătate a lui Alain Delon

Un raport medical care privește starea de sănătate a lui Alain Delon, datat 13 octombrie și citat de Le Parisien, îl descrie pe marele actor ca „suferind de comorbidități majore” și „tulburări acute”.

Jurnaliștii de la Le Parisien au consultat un raport medical despre marele actor Alain Delon, a cărui stare de sănătate a provocat o adevărată criză în familia sa. Copiii actorului, Anouchka, Alain-Fabien și Anthony, au apărut în presă în numeroase rânduri, certându-se pe marginea concluziilor unui medic generalist cu privire la starea de sănătate a tatălui lor.

Medicul și-a prezentat raportul anchetatorilor în 13 octombrie, raport bazat pe o analiză a dosarelor medicale ale lui Alain Delon și nu doar pe o consultație, potrivit Le Figaro, care citează Le Parisien.

În raportul său, acest medic generalist și expert juridic înregistrat la Curtea de Apel din Orléans afirmă că Alain Delon „suferă de comorbidități importante, de patologii cronice active și de tulburări acute relevante și invalidante”. „Această afecțiune este de natură totală, directă și certă, astfel încât îl face pe domnul Alain Delon vulnerabil atât din punct de vedere fizic, cât și psihologic”, ar fi statuat acesta, menționând, de asemenea, că starea de sănătate a actorului s-a deteriorat „în ultimii patru ani”. Cauza ar fi fost „probleme cognitive de natură vasculară, agravate de accidente vasculare cerebrale și completate de probleme cognitive de natură degenerativă”.

Expertul notează că starea de sănătate a lui Alain Delon a trecut prin patru faze de deteriorare. Prima s-a întins din iunie 2016, lună în care actorul a suferit un accident vascular cerebral minor, până în mai 2019. Potrivit medicului, acel accident vascular cerebral nu a perturbat funcțiile motorii sau discernământul actorului.

A doua etapă începe în august 2019. „Le Guépard” a suferit alte două accidente vasculare cerebrale în decurs de o lună. Acestea au afectat mobilitatea actorului, dar și moralul său. Potrivit unui raport al unei clinici din Elveția, unde a fost spitalizat, Alain Delon „se străduia să se acomodeze cu situația sa și cu limitările provocate de accidentul vascular cerebral”. „Domnul Delon și-a exprimat descurajarea și o pierdere de încredere. El afirmă în mod repetat că nu mai dorește să trăiască dacă va rămâne invalid”, scriu medicii, care diagnostichează o „tulburare depresivă”. Cu toate acestea, discernământul a fost considerat „aproape complet” la acel moment.

Cea de-a treia etapă, între 2021 și iunie 2023, a înrăutățit starea de sănătate a lui Alain Delon. La 17 septembrie 2021, legenda cinematografiei a suferit o căzătură grea și un traumatism cranian. Examenele au relevat o slăbire accentuată. De asemenea, a fost diagnosticat cu limfom. Alain Delon a suferit „o calitate a vieții mult mai delicată în general, atât din punct de vedere psihologic, cât și fizic, complicată de noi fixații tumorale și de probleme cognitive mai grave”. În ianuarie 2023, actorul a redactat directive anticipate în cazul în care ar fi murit. El a declarat că se temea să „moară de boală” și că singura sa plăcere era „să o vadă pe (fiica sa)”. De asemenea, el a mai spus la acea vreme că dorea „să fie tratat în Franța și să rămână în casa (sa) din Douchy din acest motiv”. În raportul său, expertul desemnat notează că această fază prezintă o „afectare semnificativă a discernământului”, cu o „încetinire a gândirii” și „dificultăți în rezolvarea problemelor sociale sau familiale”.

Cea de-a patra fază începe în iulie 2023. În acest stadiu, mișcările actorului sunt limitate - în baston, într-un umblător și apoi într-un scaun cu rotile. Începând cu luna august, Alain Delon se găsește „aproape constant imobilizat la pat”. Medicul împuternicit a semnalat o „deteriorare psihică și fizică corespunzătoare unei alterări majore a sănătății sale mintale datorate abolirii totale a discernământului”, „punându-l în condiții de dependență fizică totală, expunându-l la supunerea persoanelor care intervin la căpătâiul său pentru nevoile sale vitale și pentru îngrijirile paliative”.

De la această expertiză, parchetul din Montargis a numit un nou expert, care s-a deplasat la Douchy pe 13 ianuarie pentru a da o a doua opinie. Acesta va fi decisiv pentru a decide dacă actorului trebuie să i se acorde sau nu tutela.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: raport alain delon sanatate